perjantai 19. joulukuuta 2014

Äitini ja isäni ...


Äidin muisti on selvästi huonontunut, ja isällä on vaikeuksia mennä esim. yhdessä äidin kanssa ruokakauppaan, ja isä ei enää "uskalla" tervehtiä tuttuja, jos sattuvat olemaan naisia niin äiti alkaa heti haukkumaan ja kotona riita jatkuu...

Mutta nyt on heillä ollut ohjelmaa, mm. ovat käyneet isäni siskon luona syömässä puuroa ja menneet yhdessä kristilliseen joulujuhlaan kuuntelemaan joululauluja. Sinne oli myös mennyt isäni serkku. Joulujuhlassa oli serkkuni laulamassa juhlaväelle.

Isäni serkku eli T  - tätini -  huomasi myös äidin muistin heikentyneen. Olen koko ajan töissä, vielä kun saan tänä iltana tai yöllä viimeistään Suomi kakkosen - erikoistumisaineopintojen esseetä valmiiksi.

Äiti ja isä tulevat meille jouluaattona syömään, mikä on isälleni suuri helpotus. Huomenna lähden taas työkeikalle, heti aamusta joka venyy pitkälle iltapäivään. Sitä on niin poikki, kun pääsen kotiin.
Olen töissä vielä ensi viikon maanantaina sekä tiistaina.

Joulua ei ole vielä kotonani edes aloitettu, ainoastaan pihakoristeet on.

Tänään tulin iltapäivällä siinä ennen viittä kotiin, niin oli verannalla odottamassa ihana yllätys odottamassa:

ihanat gluteenittomat muffinsit sekä yli ihana kannu, jota niin ihailin ja olin niin kateellinen, kun T kertoi antavansa joululahjoiksi, käydessäni ihailemassa posliininmaalauksessa... Taisi T  huomata, kuinka olin niin kateellinen ja sitten sain ikiomaksi ihka samanlaisen kannun, siinä oli jouluglögiä mukana. Aivan ihanaa, otan siitä kuvia myöhemmin.

Vielä pitää odottaa pari viikkoa, kun saan kuulla koepalan tuloksista.

Isäkin täytti tässä hiljattain 80 vuotta, ja oli niin kivat ja onnistuneet juhlat. Isästäni oikein huomasin, kuinka hän nautti, kun kaikki tulivat häntä onnittelemaan, sai olla huomion kohteena. Äiti skarppasi tosi hyvin, ottaen huomioon äidin sairauden.

Hyvää joulua blogini lukijoille.

Pionin tytär.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti